Bayer Zsolt: Megdöbbentő üzenet érkezett

Olvassák el! Változtatás nélkül adom közre. Elképesztő...

Szia Zsolt,

Már megint én vagyok! ????
Látom megosztottad a múltkori levelem, köszi, megtisztelsz!

Most azért írok, mert tegnap belefutottam egy elég érdekes szituba, a fiamnak megmutattam azt a CNN-es anyagot, ahol a fekete redörfönök vitázik a fekete müsorvezetövel.

A fiammal semmi gond, tisztában van a helyzettel, de az ostoba barátai mind szocialisták. De, nem is ez a lényeg hanem az, hogy a videó vagy négy éves!
Ez a rendör már régen lemondott, valami zürös ügye is volt, stb.

Persze, amit mond az igaz, de a figyelmetlenségem miatt kicsit elszontyolodtam. Mert magam sem figyeltema dátumra, ami miatt akár belénk is köthetnek.

Mivel azonban a videó egy nagyon fontos jelenségre hívja fel a figyelmet, kerestünk friss anyagot. Mert van böven! És amit találtunk, talán még a seriff videóinál is izgalmasabb!

Ez egy fekete rendör srác, 13 éves szolgálattal a háta mögött.

Az elsö videón arról beszél, hogy milyen abszolúte non sense a rendörség leszerelése. Max. 1 napot ad, hogy térden állva hívják öket vissza; segítségért.

A második videón (piros trikóban van a srác), annak a feketének a lelövéséröl beszél, aki a tézerrel elszaladt, majd visszafordult és a rendörre fogta.
Hosszan ecseteli, hogy ha valaki a tézert megszerzi az olyan mintha fegyver lenne a kezében, mert a tézer is halálos fegyver! Csak, kevésbé gyilkos szerszám mint a pisztoly vagy puska!

A második videó legizgibb része azonban, úgy a 30. perctöl hallható, ami tulajdonképpen egy következö videó elözetese.
Itt azt kezdi el boncolgatni a fekete srác, hogy nyilván mindenki megfigyelte már, hogy mikor van pl. egy ilyen nagy horderejü gyilkosság, vagy bármilyen komolyabb bünügy, a helyszínen megjelenik egy csomó fehéringes rendör, az un. "white shirt" rendörök.

A fehér ing nem ünneplöt jelent, hanem rangot!

Az utcai közrendör színes, sötét ingben jár (kék, fekete...). A hadnagyok, kapitányok és fönökök (cheaf of police) mind fehér ingben!
S ha megnézzük, az egy-egy komoly ügy kapcsán megjelent fehéringeseket, azoknak a nagy része fekete! ????

Fekete kapitányok, hadnagyok és fönökök (hogy mást ne mondjak Seattle rendörfönöke egy fekete nö), de fekete polgármesterek, politikusok stb. stb.
Felteszi hát a jogos kérdést; hogy lehet "szisztematikus rasszizmus" a feketék ellen ott, ahol ezekben a magas pozíciókban, túlnyomó többségben feketék ülnek?!

Ha meg van, akkor ki is a hibás ezért?
Ha pl. az a fekete rendörnö egy olyan rendörséget irányít, ahol a feketékkel szemben (szisztematikusan) rasszisták a rendörök, akkor miért nem tett ez ellen!?

A fotón a seattle-i fönöknö, egy "fehéringessel".


 

A kérdés persze költöi, mert már 4 évvel ezelött az a bizonyos seriff (akit a CNN-en is láttunk) elmondta, hogy a rendörök kitünö kiképzést kapnak, és nincs rasszizmus. Söt, a rendörök leginkább fekete életeket védenek!
Illetve, van rasszizmus, de csak úgy ahogyan mindenütt vannak akik rasszisták, de maga a rendszer nem rasszista.

Egyébként ez a fiatal fekete rendör is elmondja, hogy a feketék legnagyobb ellenségei maguk a feketék!
Mert, pl. olyan lépésekbe kényszerítik bele a rendöröket, aminek esetleg végzetes lehet a kimenete.

Na, itt a két videó, sajnos nincs magyar fordítás.

Barátsággal, Zsolt

Forrás: Bádog Bayer Zsolt blogja

 

 

Megjegyzések