A Project Syndicate üzent Orbán Viktornak

Elképesztő! Liberális lecke a sajtószabadságról.

Nem, a sajtószabadságot nem jól értelmezzük. Téves elképzeléseink vannak a sajtószabadságról. És nemcsak megfelelő ismereteink nincsenek, hanem jogunk sincsen gondolkodni erről a fogalomról. A sajtószabadság fogalma ugyanis liberális találmány. Egy szellemi termék, ami – mint minden szellemi termék – szellemi jogvédelem alatt áll, csakúgy, mint egy építészeti terv. A sajtószabadság fogalmának bármilyen célokra történő felhasználása, a fogalom értelmezése, magyarázata, esetleges módosítása a szellemi termék tulajdonosának a kizárólagos joga.

A sajtószabadság fogalmának tulajdonosai pedig a liberálisok.

Éppen ezért engedje meg, miniszterelnök úr, hogy elmondjam önnek, hogyan értelmezik a sajtószabadság fogalmát a liberálisok, a fogalom értelmezésére kizárólagos joggal bíró tulajdonosok!


 

„A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy a konzervatív nézetek mellett számtalan médiumban jelenhetnek meg a liberális nézetek, mint például az önök országában, ahol van liberális szócsőként működő televíziócsatorna, rádiócsatorna, számtalan papír alapú és online médiafelület. Ez nem sajtószabadság, ez jobboldali véleménydiktatúra, hiszen a liberális sajtótermékek mellett olyanok is akadnak, amelyek jobboldali véleményeket fogalmaznak meg.

A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy ha valakit megtámadnak, akkor neki teret adunk reagálásra. Ez inkább egyfajta úriemberség vagy korrektség, ami teljességgel elavult, régimódi viselkedésforma, ezért üldözendő. Nem véletlen, hogy ezt csak olyan régimódi médiumok gyakorolják önöknél, mint például a Magyar Nemzet, amely újságról azt hallani, hogy olyan vitáknak ad teret, amelyekben liberálisok is megnyilvánulhatnak.

Nem, miniszterelnök úr! A sajtószabadság azt jelenti, hogy mindenki azt írhat le, amit szabad. Hogy mit szabad, azt természetesen ennek a fogalomnak, mint szellemi terméknek a kizárólagos tulajdonosai, mi, liberálisok vagyunk jogosultak megállapítani.

A helyzet tehát a fentiek alapján az, hogy mi, liberálisok, a sajtószabadság nevében jogosultak vagyunk arra, hogy az Ön írását letiltsuk, ne engedjük azt megjelenni. Egy jogállamban ennek így kell működnie.

Beláthatja, hogy az ön véleménycikkének megjelenése súlyosan sértette volna a sajtószabadságot. Emellett pedig nem felelt meg újságunk alapkövetelményének, miszerint a megjelenő cikkeknek stratégiai vagy politikai kérdéseket kell boncolgatniuk, és elő kell segíteniük a nyilvános vitát ezekben a kérdésekben. Mi, liberálisok úgy gondoljuk, hogy az Európai Unió jövője nem tekinthető olyan stratégiai vagy politikai kérdésnek, amelyben a nyilvános vitának helye volna.

Üdvözlettel: a Project Syndicate csapata”.

Felföldi Zoltán - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

  1. Ugyan ezt tartják a jogállamiságról , ezért is jogos az EU. s vétó miből jótányit se szabad engedni , mert különben végleg el törlik MAGYARORSZÁGOT a föld színéről , a volt bolsi msz(m ) p-s Szemlőhegyi (apró villa örökös) hazaáruló kollaboráns segítségével !

    A HAZA NEM ELADÓ !
    A HAZA MINDEN ELŐTT !

    VálaszTörlés
  2. Na.....Ez az ipse minimum ütődött....

    VálaszTörlés
  3. Pénzsajtó szabadság, a magukfajták így gondolják. Nem kell használni (liberális sajtószabadság) csak irásszabadság,ennyi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése