Kamugeri ezt nagyon csúnyán benézte - Ez mindenkit érint!

Vissza kell vonnia a maszkhasználatról szóló rendeletét!

Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették be a koronavírus-járvány kirobbanását követően az arcot eltakaró eszközök kötelező használatát, ez a szabályozás enyhébb és alacsonyabb rendű, mint ami a kormányrendeletben szerepel.

A Fővárosi Önkormányzat szerdán visszavonja a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét, mert az az Alaptörvénybe ütközik. Az Index írta meg, hogy a kormányrendelettel szemben, amely meghatározza a közösségi együttélés alapvető szabályait, a maszkhasználatról szóló önkormányzati rendelet több ponton is ellentmondást tartalmaz, így a rendelkezés sértheti a jogrendszerünk egyik alapját, a jogforrási hierarchiát.


 

Az új típusú koronavírus terjedése elleni védekezéshez szükséges egyes intézkedésekről szóló, legutóbb szeptember 15-én módosított önkormányzati rendelet mellett a kormány szeptember 21-én külön rendeletet hozott, amely irányadónak számít, ami a jogforrási hierarchia alapján felülírja az alsóbb szintű jogszabályt - magyarázta Schiffer András, egykori LMP-főnök a lapnak, miért kényszerül a Fővárosi Önkormányzat lépni.

A kormányrendelet szigorúbban szabályozza az arc eltakarásának kérdését, mint az önkormányzati, utóbbi szerint ugyanis sállal, kendővel, illetve bármely egyéb, a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszközzel kell teljes egészében és folyamatosan el kell fedni az arcot, a kormányrendelet szerint viszont a "hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A probléma megoldása pofon egyszerű: a Fővárosi Önkormányzatnak hatályon kívül kell helyeznie saját szabályozását, amire a szerdai közgyűlésen kerül sor.

Dorogi László - https://aktualis.blogstar.hu

 

 

 

Megjegyzések

  1. Ennek a Zuglót tönkretevő gazember ( ha vissza megyek Zuglóba elásnak mondta ) kari görcsnek hanyadik tette mi bizony
    ítéka politikai prostituciójának !

    VálaszTörlés
  2. Ez a gender alak nap mint nap bizonyitja hazaáruló soros csicska brüsszeli kollaboráns voltát !
    Hazug gané , a nyugdíjasoknak ígért 20000ft. rezsi támogatást Erzsébet városi polgármesteri bányában bitcoin vásárlásra használtad ?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése